responsiveMenu
صيغة PDF شهادة الفهرست
   ««الصفحة الأولى    «الصفحة السابقة
   الجزء :
الصفحة التالیة»    الصفحة الأخيرة»»   
   ««اول    «قبلی
   الجزء :
بعدی»    آخر»»   
اسم الکتاب : رساله توضيح المسائل المؤلف : منتظري، حسينعلي    الجزء : 1  صفحة : 274

مساله 1563- كسي كه به نيت قضاي روزه رمضان روزه گرفته، اگر وقت قضاي روزه او تنگ نباشد مي‌تواند پيش ازظهر روزه خود را باطل نمايد، ولي بعد از ظهر جايز نيست آن را باطل كند بلكه كفاره هم دارد.

مساله 1564- اگر به دليل بيماري روزه رمضان را نگيرد و بيماري او تا رمضان سال بعد ادامه يابد، قضاي روزه هايي راكه نگرفته بر او واجب نيست هرچند احوط است، و بايد براي هر روز يك مد طعام به فقير بدهد. ولي چنانچه به واسطه عذر ديگري - مثلا مسافرت - روزه نگرفته و عذر او تا رمضان سال بعد باقي بماند، بايد روزه هايي را كه نگرفته قضا كند و بنابراحتياط واجب براي هر روز يك مد طعام به فقير بدهد.

مساله 1565- اگر به علت بيماري روزه رمضان را نگيرد و پس از رمضان آن بيماري بهبود يابد ولي عذر ديگري پيداكند كه نتواند تا رمضان سال بعد قضاي آن را بجا آورد، بايد روزه هايي را كه نگرفته قضا نمايد، همچنين اگر به علت ديگري غير از بيماري روزه رمضان را نگيرد و پس از رمضان آن عذر برطرف شود ولي به علت بيماري نتواند تا رمضان بعد روزه بگيرد، بايد روزه هايي را كه نگرفته قضا نمايد، و در هر دو صورت بنابراحتياط واجب براي هر روز يك مدطعام به فقير بدهد.

مساله 1566- اگر قضاي روزه رمضان را چند سال تاخير بيندازد بايد آن را بجا آورد و براي هر روز يك مد طعام به فقيربدهد، و با تكرار سالهاي تاخير چيزي به كفاره اضافه نمي شود.

مساله 1567- اگر از روي عمد روزه رمضان را نگيرد بايد قضاي آن را بجا آورد و براي هر روز دو ماه روزه بگيرد يا به شصت فقير طعام دهد، و چنانچه تا رمضان آينده قضاي آن روزه را بجا نياورد بنابراحتياط واجب براي هر روز نيز يك مد طعام بدهد.

مساله 1568- اگر قضاي روزه ميتي را - به طور مجاني يا استيجار - گرفته باشد بنابراحتياط واجب بعد از ظهر آن راباطل نكند.

مساله 1569- اگر به علت بيماري يا حيض و يا نفاس روزه رمضان را نگيرد و پيش از تمام شدن ماه رمضان بميرد، لازم نيست روزه هاي او را قضا كنند، ولي اگر به علت مسافرت روزه رمضان را نگيرد و پيش از تمام شدن رمضان بميردبايد براي او قضا كنند.

مساله 1570- پس از مرگ پدر بزرگترين وارث مرد طبق طبقات ارث بايد قضاي نماز و روزه او را به تفصيلي كه درمساله «1229» گذشت بجا آورد، اين حكم بنابراحتياط در مورد مادر هم جاري است . همچنين است اگر پدر يا مادربجز روزه رمضان روزه واجب ديگري را - مانند روزه نذر - نگرفته باشند. در اين موارد اگر پدر ميت زنده است
اسم الکتاب : رساله توضيح المسائل المؤلف : منتظري، حسينعلي    الجزء : 1  صفحة : 274
   ««الصفحة الأولى    «الصفحة السابقة
   الجزء :
الصفحة التالیة»    الصفحة الأخيرة»»   
   ««اول    «قبلی
   الجزء :
بعدی»    آخر»»   
صيغة PDF شهادة الفهرست