responsiveMenu
صيغة PDF شهادة الفهرست
   ««الصفحة الأولى    «الصفحة السابقة
   الجزء :
الصفحة التالیة»    الصفحة الأخيرة»»   
   ««اول    «قبلی
   الجزء :
بعدی»    آخر»»   
اسم الکتاب : توضيح المسائل المؤلف : گلپايگانى، سید محمدرضا    الجزء : 1  صفحة : 441

مسئله 2607- اگر حيوانى سركش شود و نتوانند آنرا بدستورى كه در شرع معين شده بكشند، يا مثلا در چاه بيفتد و احتمال بدهند كه در آنجا بميرد و كشتن آن بدستور شرع ممكن نباشد، هر جاى بدنش را كه زخم بزنند و در اثر آن زخم جان بدهد حلال ميشود و رو بقبله بودن آن لازم نيست ولى بايد شرائط ديگرى را كه براى سر بريدن حيوان گفته شد؛ دارا باشد.

مستحبات سر بريدن حيوان‌

مسئله 2608- چند چيز در سر بريدن حيوان مستحب است:

اول- موقع سر بريدن گوسفند؛ دو دست و يك پاى آنرا ببندند و پاى ديگرش را باز بگذارند و موقع سر بريدن گاو چهار دست و پايش را ببندند و دم آنرا باز بگذارند.

و موقع كشتن شتر دو دست آنرا از پائين تا زانو؛ يا زير بغل بيكديگر ببندند و پاهايش را باز بگذارند و مستحب است مرغ را بعد از سر بريدن رها كنند تا پر و بال بزند.

دوم- كسيكه حيوان را ميكشد رو بقبله باشد.

سوم- پيش از كشتن حيوان آب جلوى آن بگذارند.

چهارم- كارى كنند كه حيوان كمتر اذيت شود مثلا كارد را خوب تيز كنند و با عجله سر حيوان را ببرند.

مكروهات سر بريدن حيوان‌

مسئله 2609- چند چيز در سر بريدن حيوان مكروه است.

اول- آنكه كارد را پشت حلقوم فروكنند و بطرف جلو بياورند كه حلقوم از پشت آن بريده شود.

دوم- آنكه پيش از بيرون آمدن روح، سر حيوان را از بدنش جدا كنند، بلكه احتياط واجب ترك اينكار است اگرچه گوشت ذبيحه بواسطه آن حرام نميشود ولى اگر از روى غفلت يا بواسطه تيز بودن كارد بى‌اختيار سر حيوان جدا شود مكروه نيست.

سوم- آنكه پيش از بيرون آمدن روح؛ پوست حيوان را بكنند؛ بلكه احتياط

اسم الکتاب : توضيح المسائل المؤلف : گلپايگانى، سید محمدرضا    الجزء : 1  صفحة : 441
   ««الصفحة الأولى    «الصفحة السابقة
   الجزء :
الصفحة التالیة»    الصفحة الأخيرة»»   
   ««اول    «قبلی
   الجزء :
بعدی»    آخر»»   
صيغة PDF شهادة الفهرست