اسم الکتاب : احكام شريعت پيرامون حيات طيبه المؤلف : مدرسى، سيد محمد تقى الجزء : 1 صفحة : 245
دوّم- تغذيه، لذّت و تندرستى است
چهبسا اصطلاح «گواراى وجود» و يا «نوش جان» [1] كه
به هنگام غذاخوردن بكار مىروند، نياز انسان به لذّت زود هنگام و تندرستى پساز آن
را پديدار سازند. در واقع هركس بايد غذاى خود را به دقّت برگزيند؛ نخست، تا اينكه
از غذا بهرهاى گرفته شود و غذا، چون حيوانات، بىهدف و تنها براى پر كردن شكم و
انجام وظايف فيزيولوژيكى خورده نشود. دوّم؛ تا درآينده به واسطه اين غذا تندرستى و
توان و نشاط انسان تأمين شود.
همچنين مؤمنان در غذا، چيدمان سفره و ظروف غذا بدون اينكه به ورطه
تجمّل گرايى و يا اسراف گرفتار آيند تنوّع، آراستگى و زيبايى را رعايت مىكنند:
1- مؤمنان با دست راست غذا مىخورند، چراكه شرف و احترام هركس متعلّق
به دست راست اوست. دراين باره از امام جعفر بن محمّد عليهما السلام روايت شده كه
فرمودند:
«لا يأكل الرجل بشماله ولا يشرب بها ولا يتناول بها إلّامن علّة»
[2].
«مرد، با دست چپ نه چيزى مىآشامد و نه چيزى مىخورد مگر اينكه
بيماريى در ميان باشد.»