مصلحات هنگام پخت غذا یا هنگام خوردن غذاها و
یا بعد از غذا استفاده میگردند[1].
بهتر است غذای تابستان سرد بالفعل{ از نظر
دمایی سرد باشد نه مزاجی} و غذای زمستان گرم بالفعل باشد.
افراط در مصرف یک نوع خاص از غذا نیز در طب
سنتی ایرانی نهی شده است، برای مثال مصرف
ترشیجات زیاد سبب ضعف و لاغری میشود و برای اعصاب
و بیماریهای عصبی مضر است، مصرف مداوم غذاهای بیمزه
سبب کاهش اشتها و دلزدگی میگردد، اگر غذاهای
شیرین و چرب زیاد استفاده شود اشتها را از بین میبرد،
مصرف زیاد شوریها بدن را لاغر کرده و برای چشم مضر است[2].
خوردن بعض مواد غذایی همراه هم نیز مضر
است و در طب سنتی ایرانی نهی شده است، خوردن ماست و گوشت
باهم سبب تولید مواد هضم نشده در بدن میشود و به مفاصل آسیب میرساند،
خوردن ماهی تازه همزمان با مرغ، خوردن سرکه و برنج در کنار هم، خوردن انگور
بعد کلهپاچه و ... نیز در طب سنتی ایرانی نهی شده
است.