در سفره دوازده خصوصیت است كه بر هر فرد مسلمان لازم
است كه آنها را بشناسد شناسائى چهار خصوصیت واجب است و چهار خصوصیت
مستحب و چهار ديگر از ادب.
اما واجب معرفت است (كه نعمت دهنده را بشناسد) و راضى بودن
به نعمتى كه عطا فرموده است و به نام خدا شروع كردن و سپاسگزارى نمودن
و اما مستحب پيش از خوراك دست شستن و به ران چپ نشستن و با
سه انگشت غذا خوردن و انگشتان را ليسيدن است.
و اما ادب سفره، خوردن ازآنچه در جلو تو است (و بجاى ديگر
سفره دستدرازی نكردن) و لقمه را كوچك برداشتن و لقمه را کاملاً جويدن و به
چهره ديگران كمتر نگاه كردن.[1]
سفره زیبا تنها به غذای خوشمزه آن نیست.
بلکه این آداب سفره هستند که به سفره زینت میدهند.
زیبایی باطن سفره به آداب آن است.