responsiveMenu
صيغة PDF شهادة الفهرست
   ««الصفحة الأولى    «الصفحة السابقة
   الجزء :
الصفحة التالیة»    الصفحة الأخيرة»»   
   ««اول    «قبلی
   الجزء :
بعدی»    آخر»»   
اسم الکتاب : مهمان برکت سفره المؤلف : پوريزدي، رحمت؛ احمدي‌زاده، مصطفي    الجزء : 1  صفحة : 76

طبع سبزی‌ها عموماً «گرم» است و هضم غذا را بهتر می‌کند. دارای فیبر بوده که مانع یبوست است و مواد معدنی سرشار و ویتامین‌های متنوعی دارد. و حذف کردن سبزی و جای‌گزین کردن سالادها به جای آن کار صحیحی نیست؛ چرا که سالادهای مرسوم (نظیر خیار، گوجه و...) بلغم‌زا هستند و بر خلاف تفکر مرسوم، هضم غذا را مختل می‌کنند. نفخ ایجاد کرده و اخلاط مضر در بدن تولید خواهند کرد.[1]

آغاز با سبک‌ترين غذا

امام رضا†: ابْدَأْ فِي‌ أَوَّلِ‌ طَعَامِكَ‌ بِأَخَفِّ الْأَغْذِيَةِ الَّذِي تغَذِّي بِهَا بَدَنَكَ بِقَدْرِ عَادَتِكَ وَبِحَسَبِ وَطَنِكَ وَنَشَاطِكَ وَزَمَانِك‌؛ «غذای خود را با سبک‌ترین غذایی که بدنت را به اندازه عادتت بر حسب اقامتگاه و فعالیت‌ها و زمانه‌ات تغذیه می‌کند، آغاز کن».[2]

غذا را با چیزهای نازک، لطیف و روان شروع کنید (سبزی، آب خورشت...) و سپس قسمت‌های سخت‌تر (گوشت و ته دیگ و...)[3]

آن غذایی را که رقیق‌تر و هضمش آسان‌تر و سریع‌تر و زودتر دفع می‌شود، باید قبل از غذاهای دیگر مصرف نمود، مگر به ندرت و آن وقتی است که شخص از خوردن غذا قصد معالجه داشته باشد و نتواند ترتیب غذا را رعایت نماید. و هر اندازه از این دستور منحرف شود به همان اندازه موجب فساد هاضمه شده و استحاله غذاهای رقیق به موقع انجام نمی‌گیرد و بدون استحاله از معده خارج می‌گردد.[4]


[1]. تغذیه، عزیزخانی، ص13.

[2]. طب الامام الرضا، ص15.

[3]. تغذیه، عزیزخانی، ص33.

[4]. منافع الاغذیه و دفع مضارها، ص166.

اسم الکتاب : مهمان برکت سفره المؤلف : پوريزدي، رحمت؛ احمدي‌زاده، مصطفي    الجزء : 1  صفحة : 76
   ««الصفحة الأولى    «الصفحة السابقة
   الجزء :
الصفحة التالیة»    الصفحة الأخيرة»»   
   ««اول    «قبلی
   الجزء :
بعدی»    آخر»»   
صيغة PDF شهادة الفهرست