هاضمه آنها هميشه بايد مدنظر باشد؛ ابنسینا در
قانون میگوید مقدار غذا برحسب عادت و قوت هر فرد است و مقدار غذاي
مناسب در هر انسان سالم اين است که وقتي غذا میخورد سنگيني و کشيدگي در
پهلوها، نفخ، تهوع، ترش کردن و بیخوابی عارض نشود و در آروغ طعم غذا
حس نشود[1]
لقمه کوچک و جويدن کامل
کامل جویدن لقمه، اولین مرحله از یک هضم
خوب و سالم است. آمیخته شدن بزاق دهان با غذا در هضم غذا از اهمیت بسیار
بالایی برخوردار است.
رسول خدا6 در بیان آداب غذا خوردن میفرمایند: «أَمَّا
الْأَدَبُ فتَصْغِيرُ اللُّقْمَةِ وَالْمَضْغُ الشَّدِيدُ؛