responsiveMenu
صيغة PDF شهادة الفهرست
   ««الصفحة الأولى    «الصفحة السابقة
   الجزء :
الصفحة التالیة»    الصفحة الأخيرة»»   
   ««اول    «قبلی
   الجزء :
بعدی»    آخر»»   
اسم الکتاب : آداب سفره غذا المؤلف : پارسا، الهام؛پوریزدی، رحمت    الجزء : 1  صفحة : 51

عافیت دهنده، به نام خدایی که با یادکردن نامش، هیچ چیز و هیچ مرضی در زمین و آسمان ضرر نمی‌رساند و اوست شنوا و دانا».[1]

نیکوست هنگام شروع غذا خوردن «بسم الله الرحمن الرحیم » را بلند بگویم تا الگویی زیبا برای فرزندان و نیز یادآور دیگران باشد.

نمک

امام صادق7: «هر کس آغاز و پایان غذایش با نمک باشد، هفتاد درد از او دفع می‌شود».[2]

امام کاظم7: «لَا يُخْصِبُ[3] خِوَانٌ‌ لَا مِلْحَ‌ عَلَيْهَا وَأَصَحُ‌ لِلْبَدَنِ أَنْ يُبْدَأَ بِهِ فِي أَوَّلِ الطَّعَامِ؛

سفره‌ای که در آن نمک نباشد، بی‌برکت است؛ و آغاز کردن غذا با نمک، برای تندرستی بهتر است».[4]


[1]. «...فَأَتَى رَسُولَ اللَّهِ6‌ وَعَلِيّاً7 وَصَحْبَهُمَا بِالطَّعَامِ الْمَسْمُومِ ...». (تفسیر منسوب به امام حسن عسکری7، ص 178 ـ 191؛ بحار الانوار، ج 17، ص 329).

[2]. «مَنِ افْتَتَحَ طَعَاماً بِالْمِلْحِ وَخَتَمَهُ بِالْمِلْحِ دُفِعَ عَنْهُ سَبْعُونَ دَاء». المحاسن، ج 2، ص 529.

[3]. «النماء والبركة» (مجمع البحرین، ماده «خِصب»).

[4]. الکافی، ج 6، ص 326.

اسم الکتاب : آداب سفره غذا المؤلف : پارسا، الهام؛پوریزدی، رحمت    الجزء : 1  صفحة : 51
   ««الصفحة الأولى    «الصفحة السابقة
   الجزء :
الصفحة التالیة»    الصفحة الأخيرة»»   
   ««اول    «قبلی
   الجزء :
بعدی»    آخر»»   
صيغة PDF شهادة الفهرست