responsiveMenu
صيغة PDF شهادة الفهرست
   ««الصفحة الأولى    «الصفحة السابقة
   الجزء :
الصفحة التالیة»    الصفحة الأخيرة»»   
   ««اول    «قبلی
   الجزء :
بعدی»    آخر»»   
اسم الکتاب : الگوى شادى از نگاه قرآن و حديث المؤلف : محمدی ری‌شهری، محمد    الجزء : 1  صفحة : 341

5/ 5: عناصِر مادّى و لذّت‌هاى طبيعى‌

الف- خوردن گوشت‌

480. پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: دل، به هنگام خوردن گوشت، شادمان مى‌شود.

ب- خوردن كدو

481. پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: در غذا پختن، از كدو زياد استفاده كنيد؛ زيرا دلِ اندوهگين را شادمان مى‌كند.[976]

ج- نوشيدن سركه‌

482. امام صادق عليه السلام: سركه، دل را شاد مى‌كند.

د- به كارگيرى رنگ زرد

483. امام باقر عليه السلام: هر كس كفشى زردرنگ بر پاى كند، تا زمانى كه آن كفش، به پاى اوست،


[976]. علّامه مجلسى آورده: گفته‌اند كه كدو، سبب شادى مى‌شود كه از جنبش روح به سوى بيرونْ سرچشمه مى‌گيرد. با افزايش روح، و صافى و لطافت و اعتدال آن، جنبش روح، زياد مى‌شود، و خوردن كدو، باعث همه اينها مى‌شود. نيز، اندوه با حركت آرام و تمركز در داخل، سبب آزار دهنده‌اى مى‌گردد؛ چون چنين امرى باعث داغى قلب مى‌شود، و كدو، به خاطر سردى، اين داغى را برطرف مى‌كند. نيز چون كدو، رطوبت دارد، باعث كاهش مزاج سوداوى- كه غم‌آفرين است- مى‌شود.

اسم الکتاب : الگوى شادى از نگاه قرآن و حديث المؤلف : محمدی ری‌شهری، محمد    الجزء : 1  صفحة : 341
   ««الصفحة الأولى    «الصفحة السابقة
   الجزء :
الصفحة التالیة»    الصفحة الأخيرة»»   
   ««اول    «قبلی
   الجزء :
بعدی»    آخر»»   
صيغة PDF شهادة الفهرست