اسم الکتاب : الگوى شادى از نگاه قرآن و حديث المؤلف : محمدی ریشهری، محمد الجزء : 1 صفحة : 341
5/ 5: عناصِر مادّى و لذّتهاى طبيعى
الف-
خوردن گوشت
480.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: دل، به هنگام خوردن گوشت، شادمان
مىشود.
ب-
خوردن كدو
481.
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله: در غذا پختن، از كدو زياد استفاده
كنيد؛ زيرا دلِ اندوهگين را شادمان مىكند.[976]
ج-
نوشيدن سركه
482.
امام صادق عليه السلام: سركه، دل را شاد مىكند.
د-
به كارگيرى رنگ زرد
483.
امام باقر عليه السلام: هر كس كفشى زردرنگ بر پاى كند، تا زمانى كه آن
كفش، به پاى اوست،
[976]. علّامه مجلسى آورده:
گفتهاند كه كدو، سبب شادى مىشود كه از جنبش روح به سوى بيرونْ سرچشمه مىگيرد.
با افزايش روح، و صافى و لطافت و اعتدال آن، جنبش روح، زياد مىشود، و خوردن كدو،
باعث همه اينها مىشود. نيز، اندوه با حركت آرام و تمركز در داخل، سبب آزار
دهندهاى مىگردد؛ چون چنين امرى باعث داغى قلب مىشود، و كدو، به خاطر سردى، اين
داغى را برطرف مىكند. نيز چون كدو، رطوبت دارد، باعث كاهش مزاج سوداوى- كه
غمآفرين است- مىشود.
اسم الکتاب : الگوى شادى از نگاه قرآن و حديث المؤلف : محمدی ریشهری، محمد الجزء : 1 صفحة : 341