- اگر انگور و آب انگورى كه براى تهيه سركه در ظرفى انباشته شدهاند، بعد از جوش آمدن تبديل به سركه شود، و ثابت هم شود كه مستكننده بوده، آيا ساقهها و چوبهاى انگور (كه قبلا با انگور نجس شده بوده) نيز پس از سركه شدن، پاك مىشود؟
ج
- پاك مىشود.
س 342
- در روستاى ما براى تهيه شيره انگور بدين طريق عمل مىكنند:
«وقتى كه انگور رسيد، كشمشهايى را كه روى خوشه انگور، خشك شده جدا مىكنند و اين انگورها را داخل يك حوض مىريزند و مىشويند و سپس آب اين انگورها را مىگيرند و آب انگور را با يك خاك مخصوص مخلوط مىكنند و بعد از يكى دو روز آن را مىجوشانند تا اين كه حدود 3/ 1 آن كم شود و سپس آب انگور جوشيده را در ظرفهاى مخصوص گلى ريخته و در آفتاب مىگذارند كه هم سرد شود و هم كمتر و غليظتر و تيرهتر؛ بعد از اين اعمال، از اين آب انگور براى خوردن استفاده مىكنند»، شيره انگورى كه بدين روش تهيه مىشود چه حكمى دارد؟
ج
- در فرض مرقوم اگر با جوشيدن روى آتش دو ثلث آن كم نشود، خوردن آن حرام است.